KD Helsinki haluaa käyttää veronmaksajien rahoja ennemmin peruspalveluihin kuin Guggenheimiin

24.11.2016 klo 20:31 Uutiset

Helsingin kristillisdemokraatit eivät kannata Guggenheimin rakentamista veronmaksajien rahoilla. Jos museon vetovoima ja suosio olisi niin hyvä kuin sitä ajavat esittävät, museon rakentaminen tulisi saada hoidettua helposti täysin yksityisellä rahoituksella. Jos taas hanke ei houkuttele yksityisiä sijoittajia tarpeeksi, on selvää, että museon rakentaminen sisältää joko liian suuren taloudellisen riskin tai tappio-odotuksen.

Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksessa 30.11. käsitellään Guggenheim Helsinki –museohanketta. Esityksen mukaan Helsingin kaupunki osallistuisi 80 miljoonalla yhteensä 130 miljoonan euron museon rakentamiseen. Lisäksi on vaarana, että kaupunki joutuu myös maksamaan takaamansa 35 miljoonan lainan. Eikä arvokkaalla paikalla olevan tontin lahjoittaminen veloituksetta ole kaupunkilaisten edun mukaista.

Guggenheim-säätiö ja sen mahdolliset yksityiset tukijat voivat toteuttaa hankkeensa missä tahansa Suomen kunnassa, joka vuokraa sille tontin. Veronmaksajien rahoilla rakennetaan ja ylläpidetään vastuullisessa yhteiskunnassa välttämättömiä ja tarpeellisia rakennuksia, myös taidemuseoita. Jos ne tuottavat voittoa, voitto kuuluu tällöin näille veronmaksajille. Helsingillä on jo riittävästi erinomaisia taidemuseoita. Uutta ei tarvita pelkästään matkailijoita varten.

Kaikki kaupungin kulut tulevat yhteisestä ja samasta kukkarosta eli yksityisen säätiön tukeminen on pois jostakin muusta ja tärkeämmästä. Taide on hyväksi kaikille, mutta Guggenheim -investointi ei ole niin välttämätön kuin kaupunkilaisten perustarpeista vastaaminen.

Kristillisdemokraattien valtuustoryhmän pyrkimys säästäväisyyteen on näkynyt aina valtuutettujen äänestyskäyttäytymisessä Helsingissä. Näin tulee näkymään myös jatkossa ja Helsingin Kristillisdemokraatit haluavat kaupungin panostavan verorahat ennen kaikkea kuntalaisten peruspalveluiden parantamiseen.

 

Kristillisdemokraattien Helsingin piirin syyskokous

Kristillisdemokraattien Helsingin valtuustoryhmä

 

kuvassa: Helsingin kaupunginvaltuutettu, Kristillisdemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Ebeling