Päivi Räsänen: Olen käytettävissä ehdokkaaksi kuntavaaleissa

24.11.2016 klo 12:23 Uutiset

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Päivi Räsänen: Olen toiminut Riihimäen kaupunginvaltuuston jäsenenä yhtäjaksoisesti vuoden 1993 alusta lähtien. Päätin pyrkiä kristillisdemokraattien ehdokkaaksi myös tulevissa kuntavaaleissa. Hämäläisiä edustavana kansanedustajana olen toiminut jo vuodesta 1995 lähtien ja viime kaudella työskentelin Valtioneuvoston jäsenenä sisäministerinä. Koulutukseltani olen lääketieteen lisensiaatti. Riihimäellä olen työskennellyt ja asunut perheeni kanssa vuodesta 1985 lähtien.

Uskon, että laaja-alaiselle ja syvälliselle kokemukselleni on tulevalla valtuustokaudella runsaasti käyttöä ja tarvetta. Lähidemokratia on kohtaamassa merkittävän murrosvaiheen, kun sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakunnalliseen hallintoon. Siirtymävaihe on vaativa ja edellyttää kunnanvaltuustolta huolellista ja vastuullista otetta. Samalla kunnissa pitää kyetä luomaan uutta pohjaa niille merkittäville tehtäville, joihin kunta jatkossa keskittyy. Keskeisin haaste on vahvistaa Riihimäen elinvoimatekijöitä: yrittäjyyttä, työllisyyttä, yhteisöllisyyttä, koulutusta ja ympäristöä. Kunnalle jää myös vastuu asukkaidensa terveyden edistämisestä.

Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi haluan tehdä työtä myös tulevalla valtuustokaudella ja antaa siinä käyttöön kokemukseni ja osaamiseni.