Östman: Puhdas ja terveellinen ruoka on osa hyvinvointia

1.3.2017 klo 17:02 Uutiset

–   Ruokapolitiikka on myös hyvinvointipolitiikkaa. Puhdas ja terveellinen ruoka on keskeinen osa ihmisen fyysistä hyvinvointia, sanoi eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman kristillisdemokraattien ryhmäpuheessa. Eduskunta keskusteli tänään tiistaina valtioneuvoston ruokapoliittisesta selonteosta.

–  On myönteistä, että selonteko nostaa esille varsinkin lasten ja nuorten liiallisen sokerin kulutuksen sekä mahdollisen terveysperusteisen veron. Toivomme, että maininta selonteossa tarkoittaa ehdotuksemme toteutumista, Östman sanoi.

Östman toi esille huolen maatalouden ja elintarviketuotannon torjunta-aine- ja kemikaalijäämistä. Myös nyt sallittuja lisäaineita olisi hyvä vähentää elintarvikkeissa.

–  Kuluttajien toivomaa luomutuotantoa on vielä mahdollista lisätä. Olemme asettaneet tavoitteeksi luomutuotteiden tuotannon, jalostuksen, markkinoinnin ja viennin kasvattamisen. Tuotteiden tuotantoketjut on myös voitava jäljittää alkutuottajalle asti.

Östman iloitsi puheessa, että pitkästä aikaa suomalaisen elintarviketeollisuuden vientinäkymät ovat valoisat.

–  Uudet vientiin suunnatut elintarvikeinnovaatiot ja kohdemarkkinoille räätälöidyt erityistuotteet nostavat jalostusastetta ja tuovat lisää työtä suomalaisille, hän totesi.

–  Viennin edistämiseksi ja brändien luomiseksi on tehostettava kansainvälistä markkinointia. Suomessa on tapana sanoa, että hyvä tuote myy kyllä itsensä, mutta ne erinomaiset tuotteet pitää silti osata myydä.

KD esitti vaihtoehtobudjetissa rahoitusta yritysten markkinointi- ja kansainvälistymisavustuksiin.