Essayah: KD lähtee kuntavaaleihin ennätysmäärällä ehdokkaita – lähes 2000 ehdokasta

28.2.2017 klo 16:00 Uutiset

– Kristillisdemokraattien ehdokasasettelu kevään kuntavaaleihin on onnistunut ennätyksellisen hyvin. KD:lla on nyt historiansa suurin ehdokasmäärä, puolueen puheenjohtaja Sari Essayah iloitsee.

– Vahva ehdokasasettelu yleensä ennakoi myös vahvaa vaalitulosta. Uskon, että saamme tällä ehdokasjoukolla kannattajat liikkeelle myös vaalipäivänä. Hyvältä näyttää.

Kristillisdemokraattien aiempi ennätys on 1920 ehdokasta kuntavaaleissa 2008. Viime kuntavaaleissa ehdokkaita oli 1870. Tämänkertainen ehdokasmäärä tarkentuu lähipäivien aikana, mutta joka tapauksessa se asettuu lähelle 2000.

– Suuremmilla puolueilla on vähemmän ehdokkaita kuin neljä vuotta sitten. Kuntaliitokset ovat vähentäneet valtuutettuja ja kuntia. KD on onnistunut lisäämään ehdokkaiden määrää tästä huolimatta, ja se taas kertoo kannatuksen kasvusta, Essayah sanoo.

Miksi KD on onnistunut rekrytoinnissa muita paremmin?

– Meille on tullut se viesti, että ihmiset hakevat nyt luotettavaa puoluetta, joka pysyy arvojensa takana myös paineiden alla. Vaikka kyse on kuntavaaleista, myös eduskunnassa tehdyillä päätöksillä näyttää olevan iso merkitys. KD:n työlle tahdotaan osoittaa tukea kuntavaaleissa. Arvostan suuresti sitä, että ihmiset ovat näin aktiivisesti lähteneet liikkeelle. Se rohkaisee, sanoo Essayah.