Tanus: Koulutuksesta leikkaaminen tuo lisäkuluja jo nopealla aikajänteellä

15.3.2017 klo 16:55 Uutiset

– Koulutuksesta leikkaaminen on suora leikkaus tulevaisuuden kasvusta, menestyksestä ja kilpailukyvystä. Osaamista pitää parantaa, eikä suinkaan heikentää, sanoi kansanedustaja Sari Tanus tänään eduskunnassa käydyssä välikysymyskeskustelussa.

Edustaja Tanus piti Kristillisdemokraattien ryhmäpuheen, kun hallitus vastasi välikysymykseen ammatillisen koulutuksen leikkauksista. Välikysymyksessä olivat mukana kaikki viisi oppositiopuoluetta.

– Nämä eivät ole oikeita säästöjä, sillä ne tuottavat lisäkuluja varsin nopealla aikajänteellä. Tästä olemme varoittaneet kerta toisensa jälkeen ja varoitamme jälleen, muistutti Tanus.

KD eduskuntaryhmä kantaa erityistä huolta hallituksen päätösten vaikutuksista nuorten syrjäytymiskehitykseen.

– Monet nuoret ovat vaarassa jäädä ilman jatkokoulutuspaikkaa, kun niiden määrää vähennetään ja ne siirtyvät alueellisesti yhä kauemmas. Ammatillisen koulutuksen säästöt tulevat johtamaan alueelliseen eriarvoistumiseen.

– Nuorten syrjäytymisen estämiseksi tulee tehdä kaikki mitä voidaan ja jokaiselle nuorelle tulee antaa mahdollisuus opiskella itselleen ammatti. Huolestuttavaa on myös, että hallitus on jo aiemmin leikannut nuorisotakuusta, etsivästä nuorisotyöstä sekä nuorten työpajatoiminnasta – ollaan aivan väärällä tiellä, painotti Tanus.