Essayah: Lapsiperheet näyttävät olevan Sipilän hallituksen hampaissa

18.8.2017 klo 12:23 Uutiset

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah nosti lapsiperheiden tilanteen vahvasti esille puheessaan Seinäjoelle kokoontuneelle puoluekokoukselle. Uuden kaksivuotiskautensa puolueen puheenjohtajana aloittava Essayah haluaa nostaa perhepolitiikan entistä keskeisemmäksi kysymykseksi yhteiskunnassa.

Puheet KD:sta perhepuolueena eivät ole tuuleen huutelua, vaan ne perustuvat vankkaan osaamiseen ja oikeanlaiseen tahtotilaan. Sen sijaan jostain kumman syystä lapsiperheet näyttävät olevan Sipilän hallituksen hampaissa, vaikka siellä hallituksessa istuu perheministeri.

Puheenjohtaja Essayah muistutti, että hallitus on nostamassa kiinteistöveron alarajaa, leikkaamassa asumistukea ja laskemassa asuntolainan korkovähennystä. Samalla vuosina 2015–2017 voimassa ollut verotuksen lapsivähennys poistuu. Kaikki nämä päätökset iskevät kovaan ruuhkavuosia elävien lapsiperheiden arkeen.

Kun näiden pohjalla ovat jo tehdyt ja joiltain osin kovan kritiikin takia loivennetut leikkaukset päivähoitoon, iltapäivätoimintaan ja koulutukseen, ne yhteensä luovat yhteiskuntaan ilmapiiriä, joka on kaikkea muuta kuin lapsiystävällinen.

Essayah nosti puheessaan esiin KD:n omia ratkaisumalleja, joilla voitaisiin helpottaa lapsiperheiden elämää. Kannustava perusturva poistaisi lapsiperheiden kannustinloukkuja ja perhevapaiden uudistamiseksi luotu taapero-bonus mahdollistaisi pienten lasten hoidon nykyistä joustavammin.

Viimeisimpänä avauksena perhevapaiden uudistamiseen toimme Taapero-bonus -mallin, joka helpottaisi suuresti lapsiperheiden mahdollisuuksia järjestää pienten lasten hoito juuri omalle perheelle sopivalla tavalla. Samaan aikaan kun hallituspuolueet pohtivat millä tavoin ne voisivat leikata kodinhoidontukea, patistaakseen äidit töihin mahdollisimman nopeasti, meillä on tarjota perheiden näkökulmasta valmisteltu toimiva perhevapaa-uudistus.

Koko puoluekokouspuhe luettavissa täällä.