Östman: Koulutus, yrittäjyys ja työllisyys ovat meidän keskeisiä teemoja

18.8.2017 klo 12:55 Uutiset

KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman pitää Kristillisdemokraatteja entistä varteenotettavampana vaihtoehtona puoluekentällä. Viime kauden hallitusvastuu ja rakentava oppositiopolitiikka tällä vaalikaudella on vahvistanut puoluetta.

Kristillisdemokraattien maine varteenotettavana, yhteistyökykyisenä ja hallituskelpoisena puolueena on vahvistunut, Östman totesi.

Seinäjoella kokoontuneelle puoluekokousväelle pitämässään katsauksessa Östman toi esille eduskuntaryhmän tavoitteita tälle vaalikaudelle. Puolueen kansanedustajat haluavat nostaa esille erityisesti perhe- ja väestöpolitiikkaan liittyviä kysymyksiä sekä kohdentaa yhteiskunnan tukea vähäosaisille. Koulutus, yrittäjyys ja työllisyys ovat samoin keskeisiä teemoja.

Hallituksen rajujen koulutusleikkausten jälkeen tarvitsemme lisäpanostuksia koulutukseen. Lisävarojen lisäksi tarvitaan myös uudistuksia koulutusjärjestelmään. Koulutuksen ja elinkeinoelämän yhteistyön syventäminen ja koulutuspaikkojen suuntaaminen oikeille aloille on yhä tärkeämpää.

Puheessaan Östman toi esille ulkomaailman tapahtumia, jotka vaikuttavat myös suomalaisten turvallisuudentunteeseen. KD:n tavoitteena on vaikuttaa maan ulkopolitiikkaan.

Eduskuntaryhmämme tavoitteena on tuoda esiin rakentavia mutta tiukkoja kantoja liittyen turvallisuus, EU- ja maahanmuuttopolitiikkaan, sillä nämä asiat tulevat olemaan keskiössä myös loppukauden aikana.

Lue koko puoluekokouspuhe täällä