Etelä-Savon piiri: Itä-Suomeen Terveen rakentamisen tutkimusyksikkö

29.9.2017 klo 11:08 Kannanotot

Itä-Suomessa joudutaan lähivuosina rakentamaan uusia ja peruskorjaamaan vanhoja julkisia rakennuksia kuten kouluja ja päiväkoteja huonon sisäilman vuoksi. Syynä ovat virheelliset rakennusmääräykset ja huolimaton rakentaminen. Energian säästämisessä on menty liiallisuuksiin ja seurauksena on rakenteita, joissa homesienet pesivät.

Jotta vältyttäisiin samojen virheiden toistamiselta, rakentamisalalla tarvitaan tutkittua tietoa terveen rakentamisen tueksi. Itä-Suomessa ilmasto-olot asettavat erilaisia vaatimuksia rakenteille kuin Etelä- tai Pohjois-Suomessa. Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirihallitus ehdottaa Terveen rakentamisen tutkimusyksikön perustamista Itä-Suomeen. Sen tehtävänä olisi tuottaa alueen olosuhteet huomioon ottavaa ja monipuoliseen asiantuntemukseen perustuvaa tietoa rakennusalan käyttöön. Tutkimusyksikön luonnollinen sijoituspaikka on jokin alueella rakennusalan koulutusta tarjoava oppilaitos, jolloin tieto välittyisi opiskelijoiden kautta suoraan käytännön rakentamiseen.

 

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirihallitus Juvalla 28.9.201.

Kuvassa piirin puheenjohtaja Jouni Koskela.