Juutalaisvastaisuuden lisääntymiseen puututtava

13.10.2017 klo 09:23 Uutiset

Kansanedustaja Peter Östman peräänkuuluttaa hallituksilta toimia lisääntyvään ja yhä avoimempaan juutalais- ja muukalaisvastaiseen toiminnan pysäyttämiseksi.

Antisemitismiä ja muukalaisvastaisuutta lietsovien järjestöjen ei tule saada toimia avoimesti suomalaisessa yhteiskunnassa.

Luodossa ja muissa Pohjanmaan kunnissa on alkusyksyn aikana jaettu ihmisten postilaatikoihin juutalaisvastaisista materiaalia. Esitteiden julkaisija Nordfront on Pohjoismaisen vastarintaliikkeen viestintäkanava. Järjestö toimii myös Suomessa ja tunnustaa sen omien sanojen mukaan kansallissosialistista maailmankatsomusta.

Natsipropagandan jakaminen ei ole ongelma pelkästään Pohjanmaalla. Lokakuun alussa Helsingin paikallisbusseissa oli nähty antisemitististä ja juutalaisvastaista viestiä sisältäviä ilmoituksia, jotka oli kiinnitetty samoille paikoille missä usein nähdään kaupallisia ilmoituksia. Samoja ilmoituksia oli liimailtu myös Helsingin rautatieaseman oviin, Pelastusarmeijan rakennukseen ja eduskunnan edustalla oleviin patsaisiin.

Östman jätti aiheesta kirjallisen kysymyksen hallitukselle torstaina.