KD Kymen piiri: Päättäjällä viime käden vastuu lobbauksen edessä

14.10.2017 klo 15:12 Kannanotot

Edunvalvonta eli kansanomaisemmin lobbaus on tiedon jakamista päätöksenteon taustaksi, mutta tavoitteena on tietenkin myös vaikuttaa päättäjien mielipiteeseen. Kymen Kristillisdemokraatit antavat tukensa päätöksenteon avoimuudelle ja valmistelun läpinäkyvyydelle.

Kannatamme nyt selvitettävänä olevan lobbausrekisterin ottamista käyttöön eduskunnan vierailuille. Vaikuttamista tapahtuu kuitenkin myös talon ulkopuolella, sekä erilaisten kytköksien kautta etujärjestöihin ja viime käden vastuu jää päättäjälle.

Odotamme päättäjiltä myös oma-aloitteista avoimuutta omista verkostoistaan ja niiden yhteydestä päätöksentekoon, sekä huolellista arviointia mahdollisesta esteellisyydestä.

On yhteisen edun mukaista, että valta-asemassa valtakunnallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla olevat henkilöt kertovat sidonnaisuutensa avoimesti.

 

KD:n Kymen piirin syyskokous pidettiin 14.10.2017 Kotkan kaupungintalolla.

Piirin puheenjohtaja Jorma Kaario ja varapuheenjohtaja Laura Peuhkuri onnittelivat 52 vuotta Kotkan kaupunginvaltuutettuna ollutta Esko Almgrenia pitkästä työstä Kotkan sekä Kristillisdemokraattien hyväksi.

Jorma Kaario Kotkasta valittiin jatkamaan piirin puheenjohtajana vuodelle 2018 ja uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Vesa Vainio Kouvolasta.