Pohjois-Helsingin KD: Isänpäivä viralliseksi liputuspäiväksi

7.11.2017 klo 18:41 Uutiset

Kristillisdemokraattien Pohjois-Helsingin osaston syyskokous kannattaa puolueen puheenjohtajan, Sari Essayah`n, ehdotusta muuttaa isänpäivän liputus viralliseksi ’vakiintuneen liputuspäivän’ sijaan. Käytäntö olisi tasa-arvoinen ja yhtenevä äitienpäivän liputukseen.

Isänpäivä on tärkeä perinne, millä osoitamme, että isyyttä arvostetaan yhteiskunnassamme.  Emme hyväksy isänpäivän korvaamista läheispäivänä, vaikka kaikilla lapsilla ei ole isää jokapäiväisessä arjessa erilaisista syistä.  Suomi on tasa-arvoinen yhteiskunta ja suomalaiset isät kantavat pääsääntöisesti suurta vastuuta lapsistaan, mihin heitä myös kannustetaan.  Päiväkodit ja koulut voivat puolestaan kasvattaa lapsia osoittamaan kiintymystään isäänsä askartelemalla edelleen isänpäiväkortteja tai valmistamalla käsitöissä jonkin lahjan.  Jos lapsella ei ole läsnä olevaa isää, hän voi luontevasti tehdä kortin tai lahjan myös isoisälle, enolle, sedälle tai muulle lapselle tärkeälle läheiselle. Olennaista on, että kasvattajat ottavat isänpäivän huomioon opetuksessa sekä päiväkodeissa että kouluissa.

KD:n Pohjois-Helsingin paikallisosasto painottaa, että jatkossakin isänpäivä tulee pitää isänpäivänä ja äitienpäivä äitienpäivänä. Isänpäivää vietetään tänä vuonna sunnuntaina 12.11.2017.

Kristillisdemokraattien Pohjois-Helsingin osaston vuosikokous 7.11.2017

Vuosikokouksessa osaston uudeksi puheenjohtajaksi vuodelle 2018 valittiin Karl Stellberg. Kuvassa Stellberg osaston puheenjohtajana 12 vuotta toimineen Tarja Niemen kanssa.