KD haluaa kiinnittää huomiota lapsiperheiden ja vanhusten asemaan

15.11.2017 klo 14:27 Uutiset

KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman muistutti eduskuntaa talouden realiteeteista ryhmäpuheessaan KD:n vaihtoehtobudjetista. Vaikka taloustilanne näyttää tällä hetkellä paremmalta, on tulevaisuuden haasteet huomioitava päätöksenteossa. Tästä syystä KD on kasannut maltillisen ja vastuullisen vaihtoehtobudjetin.

Emme ole jakamassa rahaa joka suuntaan, vaan pyrkineet tasapainoiseen esitykseen, jolla korjaamme pahimmat puutteet hallituksen esityksessä.

KD esittää vaihtoehdossaan lähes 760 miljoonan euron tulolisäyksiä tai säästöjä. Tuloja puolue hakee erityisesti ihmisen terveydelle haitallisia tuotteita verottamalla, kuten sokeriveron käyttöönotolla alkoholiveron lisäkorotuksella. KD olisi myös valmis puolittamaan ammattiliittojen jäsenmaksujen verovähennysoikeuden.

Menopuolella KD esittää yli 750 miljoonan euron edestä parannuksia hallituksen talousarvioesitykseen nähden.

Haluamme kiinnittää huomiota lapsiperheiden ja vanhusten asemaan. Nämä ryhmät ovat monella tapaa joutuneet hallituksen sopeutustoimien maksumiehiksi tällä vaalikaudella.

KD esittää lapsivähennyksen säilyttämistä ja lapsilisän korotusta. Lisäksi puolue panostaisi ryhmäkokojen pienentämiseen ja opiskelevien vanhempien huoltajakorotukseen. KD nostaisi takuueläkettä ja kansaneläkettä ja korottaisi lääkekorvauksia.

KD eduskuntaryhmä esittää vaihtoehdossaan myös määrärahalisäyksiä mm. turvallisuusviranomaisille, terrorismin torjuntaan, koulutukseen ja tutkimukseen sekä työllisyyttä parantaviin toimiin. Sisäilmaongelmien torjuntaan KD panostaisi 100 miljoonaa euroa uuden sisäilmaohjelman mukaisiin toimenpiteisiin.

Koko ryhmäpuhe luettavissa täällä.