Östman: Kristillisdemokraatit huolissaan eriarvoistumisesta

24.11.2017 klo 08:42 Uutiset

Kristillisdemokraatit ovat vakavasti huolissaan eriarvoistumisesta.

– Vaihtoehtobudjetissaan KD esittää useita toimia kehityksen kääntämiseksi. On tärkeää tukea kaikkein heikommassa asemassa olevia ihmisiä. Eduskunnan päättäessä valtion ensi vuoden budjetista tuomme äänestykseen muun muassa ehdotukset takuueläkkeen ja lapsilisien korotuksesta, verotuksen lapsivähennyksen jatkamisesta sekä panostuksista ryhmäkokojen pienentämiseen ja koulutukseen, toteaa KD eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

Perjantaina sosiaalidemokraatit, vasemmistoliitto ja vihreät jättävät yhteisen välikysymyksen eriarvoistumisen lisääntymisestä. Välikysymysteksti sisältää useita Kristillisdemokraateille tärkeitä teemoja ja huolenaiheita.

– KD:n omassa vaihtoehtobudjetissa esitämme monia samoja asioita kuin vasemmisto-oppositio välikysymyksessään. Kuitenkin ryhmämme päätti olla allekirjoittamatta sitä, koska välikysymysteksti korostaa eriarvoisuuden vähentämistarpeen ohella myös allekirjoittajien ideologisia tavoitteita, Östman perustelee.

– Haluamme tukea maamme talouskasvua ja työllisyyttä. Se ei onnistu tuloveroja korottamalla ja jo valmiiksi jyrkkää progressiota kiristämällä. Tulemme eduskuntaryhmänä osallistumaan aktiivisesti välikysymyskeskusteluun ja tuomme siinä esille oman vaihtoehtomme, Östman kertoo.