KD:n Sari Essayah herättää laajaa luottamusta

4.1.2018 klo 10:57 Uutiset

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja kansanedustaja Sari Essayah on yksi maamme luotetuimmista poliitikoista. Näin kertovat vuodenvaihteessa julkaistut kyselyt. Iltalehden ja Uuden Suomen teettämän kyselyn mukaan 23 prosenttia suomalaisista toivoo Sari Essayah’lle enemmän poliittista päätösvaltaa. Hän oli listalla  jaetulla nelospaikalla kokoomuksen Jan Vapaavuoren kanssa.

23 prosenttia suomalaisista toivoo Sari Essayah’lle enemmän poliittista päätösvaltaa.

Saman suuntaisia tuloksia antoi myös Valittujen Palojen kysely, jossa on listattu suomalaisten eniten arvostamat poliitikot. Sari Essayah ylsi tässä kyselyssä sijalle 11. Kyselyssä menestyi myös KD:n kansanedustaja ja edellinen puheenjohtaja Päivi Räsänen, joka saavutti sijan 13.

Päivän politiikassa mukana olevista naisista KD:n edustajat saivat sekä toisen että kolmannen sijan. Heitä enemmän kansalaisten luottamusta nauttivat naispoliitikoista ainoastaan vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sekä presidentti Tarja Halonen.

KD:n poliitikkojen nauttima luottamus ja arvostus näkyy toivottavasti entistä enemmän myös kannatuskyselyissä ja tulevissa vaaleissa. Ylen viimeisin gallup kertoo Kristillisdemokraattien kannatuksen kasvaneen.