KD eduskuntaryhmä vaatii hallitusta korjaamaan aktiivimallia

2.2.2018 klo 14:49 Uutiset

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä haluaa hallituksen aktiivimallin pikaista korjaamista. KD kannattaa aktivoivaa työllisyyspolitiikkaa, mutta ei usko hallituksen mallin toimivan. Työttömien kaavamaisen rankaisemisen sijaan työttömyysturvan ongelmia tulee korjata ja suunnata riittävät resurssit työvoimapalveluihin. Eduskuntaryhmä piti torstaina talvikokoustaan eduskunnassa.

Työnteon tulee aina olla kannattavaa.

Nykyinen jäykkä työttömyysturvajärjestelmä johtaa usein siihen, että lyhytkestoisen työn vastaanotto on käytännössä mahdotonta. Mikäli esimerkiksi palkkaa ja palkkatodistuksia joutuu odottamaan, katkeaa samalla työttömyysturvan maksu. Lyhyen keikkatyön vastaanottaminen lyhyellä varoitusajalla on hankalaa myös pienten lasten vanhemmille, joiden lapsilla ei ole kokopäiväistä hoitopaikkaa. Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän mukaan työnteon tulee aina olla kannattavaa. Hallituksen on lisättävä työn kannustavuutta – eikä rangaistuksia ja jäykkyyttä jo ennestään byrokraattiseen järjestelmään.

Epäkohtiin on pyrittävä vaikuttamaan neuvottelemalla ja keskustelemalla. Lakko on äärimmäinen vaihtoehto.

KD eduskuntaryhmän mukaan aktiivimalliin ja muihin epäkohtiin on pyrittävä vaikuttamaan neuvottelemalla ja keskustelemalla. Lakko on vasta viimeinen ja äärimmäinen vaihtoehto. Eri ammattiliittojen järjestämä poliittinen lakko aktiivimallia vastaan aiheuttaa runsaasti haittaa ihmisten arkeen ja kansantaloudellisia tappioita. Ihmiset eivät pääse töihin ja opiskelemaan, ja esimerkiksi lapset jäävät ilman lämpimiä aterioita. Myös monet yritykset joutuvat kärsimään lakon vaikutuksista ilman osallisuutta asiaan.