Suomen Kristillisdemokraateista EPP:n täysjäsen

10.4.2018 klo 13:10 Uutiset

Euroopan kansanpuolue (EPP) hyväksyi tänään 10.4. Suomen Kristillisdemokraattien hakemuksen EPP:n täysjäseneksi.

KD haluaa tukea kristillisdemokraattisten puolueiden yhteiseen arvopohjaan perustuvaa yhteistyötä eurooppalaisella tasolla, kertoo puolueen puheenjohtaja Sari Essayah, joka oli EPP:n päätöstä valmistelevan työryhmän kokouksessa kuultavana parisen viikkoa sitten.

 

EPP:n puoluevaltuuston kokoukseen tänään osallistui KD:n puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala.

Puolueen pitkä kuherruskuukausi vuodesta 1991 alkaen on tullut nyt päätökseen. KD on nyt vahvistanut jäsenyytensä ryhmässä, johon se kiistatta Euroopassa kuuluu ja on mielestäni henkisesti aina kuulunut, toteaa Ruotsala.

Suomen Kristillinen Liitto liittyi 1991 EUCD:n (European Union of the Christian Democrats) tarkkailijajäseneksi. Myöhemmin Suomen Kristillisdemokraattien tarkkailijajäsenyys jatkui EPP:ssä. Jäsenhakemus on ollut EPP:ssä vireillä jo vuosia. Puolueen kummatkin europarlamentaarikot, Eija-Riitta Korhola (1999-2004) ja Sari Essayah (2009-2014), ovat kuuluneet EPP:n parlamenttiryhmään.

Puolueen nuorisojärjestö KD Nuoret ry on ollut EPP:n nuorisojärjestön YEPP:n toiminnassa mukana järjestön perustamisesta asti vuodesta 1997 lähtien.