Östman: Sijoitustili Suomeen jo tällä vaalikaudella

9.5.2018 klo 13:44 Uutiset

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman mielestä lainmuutos sijoitussäästötilin mahdollistamiseksi tulee tehdä vielä tämän vaalikauden aikana. Suomalaisten kotitalouksien varallisuudesta yli 80 miljardia makaa pienituottoisilla pankkitileillä. Nämä varat voisi suunnata tuottavampiin kohteisiin. Sijoittamisesta tulisikin tehdä kannattavampaa piensijoittajan näkökulmasta.

Sijoittamisen hyödyt ulottuvat koko yhteiskuntaan. Jos suomalaisilla olisi mielekkäämpi ympäristö sijoittaa, se lisäisi varallisuutta ja tukisi lisääntyneiden pääomien myötä kasvua kotimaisissa yrityksissä, sanoo Östman.

Östman teki jo viime syksynä toimenpidealoitteen sijoitustilin luomisesta Suomeen.

Östman teki jo viime syksynä toimenpidealoitteen sijoitustilin luomisesta Suomeen. Vastaava järjestely on olemassa Ruotsissa ja Norjassa.

Tällä hetkellä piensijoittaja joutuu maksamaan pääomaveroa jokaisen myynnin yhteydessä, vaikka tarkoituksena olisi vain muuttaa sijoituskohdetta, toteaa Östman.

Valtiovarainministeriön asettaman työryhmän tulokset eri sijoituskohteiden verokohtelusta julkistettiin viime perjantaina työryhmän jättäessä mietintönsä. Työryhmä antoi omat suosituksensa sijoitustilin perustamisesta Suomeen.