Essayah: Kela-kyytien saatavuus turvattava koko maassa

29.6.2018 klo 10:17 Uutiset

Kansanedustaja, puolueen puheenjohtaja Sari Essayah on jätti torstaina hallitukselle kirjallisen kysymyksen Kela-kyytien saatavuuden varmistamisesta koko maassa.

– Kilpailutuksesta johtuva Kela-kyytien uudelleen järjestely näyttää kompuroivan pahasti eri puolilla Suomea. Kilpailutukset voittaneiden yhtiöiden sopimusten tiukat ehdot ovat johtaneet monilla alueilla sopimusten hylkäämiseen. Maassamme on tällä hetkellä jopa kuntia, joissa ei ole yhtään sopimuksen tehnyttä taksiyrittäjää, joka voisi ajaa Kela-kuljetuksia, Essayah ihmettelee kysymyksessään.

Essayah vaatii hallitusta kantamaan vastuuta tilanteen korjaamisessa:

– Lääkäriin, synnytykseen tai kuntoutukseen tulee päästä turvallisesti ja sujuvasti, vaikka terveydentila estäisi julkisten liikennevälineiden käytön. Pahimmillaan Kela-kyytien puuttuminen johtaa ambulanssikyytien lisääntymiseen. Hallituksen tehtävänä on huolehtia siitä, että joka puolella Suomea Kela-kyydit hoidetaan jatkossakin asianmukaisesti, Essayah huomauttaa kysymyksessään.