KD Nuoret: Perussuomalaisten Nuorten ehdotus meni metsään – kansallispuistoissa liikkumista ei tule rajoittaa

9.10.2018 klo 15:12 Uutiset

Perussuomalaiset Nuoret esitti tänään 9.10. vapaan, maksuttoman liikkumisen rajoittamista kansallispuistoissa vain Suomen kansalaisiin. KD Nuoret pitää ehdotusta käsittämättömänä. Erillisen lupaprosessin luomiselle muille kuin Suomen kansalaisille ei järjestön mielestä ole perusteita.

“Suomessa riittää luontoa kaikille samoiltavaksi. Yhtä lailla suomalaisilla luonnossa liikkujilla on aina parantamisen varaa siinä, miten luontoa kohdellaan kunnioittavasti”, toteaa KD Nuorten puheenjohtaja Aleksi Sarasmaa (kuvassa).

Lupajärjestelmä lisäisi julkisen sektorin hallinnollista taakkaa ja käytännössä lupien valvonta olisi hyvin hankalaa. Puhdas luonto, jossa liikkuminen on vapaata, on Suomen matkailuvalttikortti. Erillisten maksujen tuominen kansallispuistoihin vähentäisi turismia ja olisi haitallista matkailulle.

“Suomalaiset jokamiehenoikeudet ovat hieno osa kansallista kulttuuriperintöämme ja ne on syytä säilyttää jatkossakin kaikkien nautittavina riippumatta kansalaisuudesta. Tällaiset luonnon kestävyyden varjolla tehdyt kannanotot, joilla pyritään ulkomaalaisten oikeuksien rajaamiseen, eivät ole asiallisia”, Sarasmaa toteaa.