KD julkistanut jo 23 ehdokasta eduskuntavaaleihin Uudellamaalla

26.11.2018 klo 14:03 Uutiset

KD:n Uudenmaan piiri on julkistanut piirikokouksessaan 24.11. jo 23 ehdokasta eduskuntavaaleihin. Listalla on useita kaupungin- ja kunnanvaltuutettuja sekä istuva kansanedustaja Antero Laukkanen, joka tavoittelee jatkoa. Kristillisdemokraattien 1. varapuheenjohtaja, lastentautien erikoislääkäri, kaupunginvaltuutettu Tiina Tuomela Vantaalta on myös ehdolla.

Kristillisdemokraattien Uudenmaan piiri tähtää täyteen listaan 36 ehdokasta, joista tähän mennessä on julkistettu (kunnittain):

yleislääketieteen erikoislääkäri, kaupunginvaltuutettu Kaarina Järvenpää, Espoo

KM, peruskoulun opettaja Hannu Laaksonen, Espoo

kansanedustaja, sosiaalineuvos Antero Laukkanen, Espoo

diplomi-insinööri, TV-tuottaja Jaakob Happonen, Espoo

työsuojeluvaltuutettu, pääluottamusmies Harri Bollström, Espoo

KTM, päätoimittaja Sari Savela, Espoo

tuotantopäällikkö, kaupunginvaltuutettu Reija Taupila, Hyvinkää

terveydenhoitaja, kaupunginvaltuutettu Hannamari Auvinen, Karkkila

FT, yliopettaja Martin Stenberg, Kauniainen

rovasti, kaupunginvaltuutettu Pauli Tuohioja, Kauniainen

KM, digipedagogi Pasi Mustonen, Kerava

yrityksen palveluneuvoja, tradenomi Lassi Hyttinen, Lohja

eläinlääketieteen tohtori, elintarviketieteiden lisensiaatti Matti Junnila, Lohja

filosofian maisteri, perhehoitaja Sonja Huttunen, Loviisa

sosionomi AMK, kunnanvaltuutettu Susanna Koivula, Mäntsälä

yhteisöpedagogi AMK, varavaltuutettu Ina Kuula, Nurmijärvi

oopperalaulaja, kunnanvaltuutettu Tiina Sinkkonen, Sipoo

teologian maisteri, varavaltuutettu Soili Haverinen, Vantaa

pastori Andrei Hinkonen, Vantaa

valtiotieteiden tohtori, kaupunginvaltuutettu Jouko Jääskeläinen, Vantaa

luokanopettaja, varavaltuutettu Loviisa Kaartokallio, Vantaa

lastentautien erikoislääkäri, kaupunginvaltuutettu Tiina Tuomela, Vantaa

sosiaaliohjaaja, perushoitaja Tiina Haapala, Vihti

 

Piirin puheenjohtajana vuonna 2019 valittiin jatkamaan Pentti J. Rönkkö Keravalta (kuvassa). Piirikokouksessa annetussa julkilausumassa ilmaistaan, että perhepuolueena Kristillisdemokraatit on huolissaan syntyvyyden monta vuotta jatkuneesta laskusta.

Väestörakenteen muutos vaatii järeämpiä toimia maahanmuuttajien työllistymiseksi

 

Tilastokeskuksen julkistaman väestöennusteen mukaan syntyvyys on laskenut Suomessa viimeisen seitsemän vuoden aikana viidenneksen. Kristillisdemokraatit on huolissaan tästä kehityssuunnasta ja on ehdottanut 1000 euron vauvarahaa, joka kannustaisi ja tukisi pariskuntia perheellistymisessä. Perhemyönteisyyttä on lisättävä myös aktiivisin poliittisin toimin.

Vaikka syntyvyyden lasku heijastuu työikäisten määrään viiveellä, viittaa se pahenevaan työvoimapulaan tulevina vuosina.  Suomi tulee tarvitsemaan työperäistä maahanmuuttoa paikkaamaan työvoimapulaa. Maahanmuuttajien työllistymistä pitää tukea. Vaaditaan nykyistä tehokkaampaa kotouttamista, uusia, innovatiivisia tapoja varmistaa maahanmuuttajien ja heidän perheidensä menestyksekäs sijoittuminen suomalaiseen työelämään ja yhteiskuntaan.

Kristillisdemokraattien Uudenmaan piiri toteaa, että ilmiö tulee olemaan erityisen akuutti pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Kuntien, valtion ja kolmannen sektorin yhteistyötä on tehostettava. Riittävät resurssit tähän on turvattava koko seuraavalle hallituskaudelle.