Pohjois-Pohjanmaan&Kainuun piiri haluaa lisää tunnustusta omaishoitajien ja isovanhempien merkitykselle yhteiskunnassa

24.11.2018 klo 23:03 Uutiset

KD:n Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piirikokous haluaa lisää tunnustusta omaishoitajien ja isovanhempien merkitykselle yhteiskunnassa

Omaishoitajien työtä tulee tukea rahallisesti nykyistä enemmän. Omaishoitajien tulee myös saada pitää heille kuuluvat vapaansa. Vapaiden pitäminen voidaan mahdollistaa esim. käyttämällä kiertäviä perhehoitajia omaishoidettavien kotona. Kotiin tuleva hoitaja on monessa perheessä hoitolaitosta mieluisampi ratkaisu. KD:n P-Pohjanmaan ja Kainuun piiri kannustaa Suomen kuntia kehittämään omaishoitajien toimintaa tukevia uusia käytännön ratkaisuja.

Toimiva ja turvallinen isovanhemmuus on usein ratkaisevan tärkeää työ- ja perhe-elämän yhdistämisen onnistumisessa. Isovanhempien elämänkokemus voi auttaa perheitä parisuhteen ja lastenhoidon haasteissa. Isovanhemmat voivat myös tukea lastenlastensa elämää taloudellisesti. P-Pohjanmaan ja Kainuun KD-väki kannustaa järjestämään isovanhemmille tilaisuuksia osallistua lastenlastensa arkeen esim. isovanhempainvapailla tms. työelämän uusilla innovaatioilla.

KD:n Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun piiri piti syyskokouksen 24.11.2018 Oulussa ja piirin uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Leena Askeli (kuvassa) Kempeleestä ja uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Marja-Leena Kemppainen Oulusta.

Piirihallituksen jäseninä toimivat vuonna 2019 Vesa Aitto-Oja Oulusta, Leena Askeli Kempeleestä, Matti Heikkinen Oulaisista, Raija Kankaala Raahesta, Marja-Leena Kemppainen Oulusta, Onerva Komulainen Kajaanista, Eija-Leena Kärkimaa Kempeleestä, Irja Seppänen Kajaanista, Kai Similä Kempeleestä ja Sointu Harju Sievistä.