Etelä-Savon KD: hallitukselta maakunnalle elinvoimaa

6.5.2019 klo 13:14 Uutiset

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirin kevätkokous pidettiin lauantaina 4.5. Punkaharjulla. Piirikokous edellyttää tulevalta hallitukselta tehokkaita toimenpiteitä maakunnan elinvoimaisuuden parantamiseksi. Edelliset hallitukset ovat laiminlyöneet maan tasapuolisen kehittämisen. Sen seurauksena väestö pakkautuu jo ennestään ruuhkaisiin keskuksiin ja samalla suuret alueet kärsivät väestökadosta.

Etelä-Savolla on luontaiset edellytykset maa- ja metsätalouden, elintarviketeollisuuden sekä luontomatkailun kehittämiseen ja alueen työpaikkaomavaraisuuden lisäämiseen. Niiden toteutuminen vaatii näiden alojen koulutuspaikkoja sekä investointeja alueen alemman tieverkon ja rataverkon kunnostamiseen.

Piirikokous valitsi ehdokkaiksi puoluevaltuustoon Aila Asikaisen Juvalta, Antti Kivimäen Pieksämäeltä ja Liisa Hirvosen Savonlinnasta sekä heidän henkilökohtaisiksi varajäseniksi Olavi Kietäväisen Puumalasta, Päivi Kovasen Pieksämäeltä ja Mervi Kontisen Savonlinnasta. Puoluevaltuusto seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi valitaan KD:n puoluekokouksessa Oulussa elokuussa.

kuvassa piirin puheenjohtaja Jouni Koskela Savonllinnasta