Varsinais-Suomen piiri: Pelikoneet pois ruokakaupoista ja kioskeista

17.8.2019 klo 19:54 Uutiset

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piirihallitus vaatii, että rahapelikoneet poistetaan ruokakaupoista ja kioskeista. Ne houkuttavat rahapeleihin ja peliriippuvuudesta toipuminen vaarantuu, kun päivittäistavarakaupoissa on pelikoneita.

Veikkaus Oy:n vuosikertomuksen mukaan viime vuonna Suomessa oli runsaat 100 000 peliriippuvaista. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Suomessa on 130 000 henkilöä, jolla on jonkinasteinen rahapeliongelma. Pelaajien lähipiiri mukaan lukien rahapeliongelma koskettaa maassamme arviolta 900 000 henkilöä. Lisäksi nyt on alettu myös lapsia houkutella polettipeleillä.

Vetoomus pelikoneiden poistamiseksi kaupoista ja kioskeista on erittäin tärkeä, sillä peliongelma tuhoaa perheitä ja parisuhteita aivan samoin kuin päihderiippuvuus. Peliriippuvuutta ei huomaa ulkoapäin, mikä tekee asiaan puuttumisesta vaikeaa.

Ruotsissa pelikoneet on poistettu kaupoista, ja tämänsuuntaisen lainsäädännön pitää pikaisesti edetä myös Suomessa. Meillä ei ole varaa riippuvuuden tuhoamiin elämiin.