KD eduskuntaryhmä: Liikkumista rajoitettava lisää koronaviruksen leviämisen estämiseksi

30.3.2020 klo 20:39 Uutiset

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä haluaa rajoittaa rajaliikennettä Ruotsin ja Suomen rajalla. Lapin koronatartuntojen määrä on lisääntynyt viime päivien aikana ja osan lisääntyneistä tartunnoista epäillään tulleen Ruotsista. Rajaliikenne pitää ryhmän mielestä toistaiseksi lopettaa kokonaan pois lukien tavaraliikennettä.

Ruotsin puolella koronaviruksen leviäminen on ollut nopeampaa kuin Suomessa ja siellä ei ole otettu käyttöön yhtä kovia rajaamistoimia kuin meillä. Vaikka Suomi on sulkenut rajansa, on työmatkaliikenne Ruotsiin jatkunut ja rajan ylittää arviolta 1000 ihmistä vuorokaudessa edestakaisin. Suomen ja Viron välillä myös työmatkaliikenne on toistaiseksi pysäytetty kokonaan.

KD eduskuntaryhmän mielestä muiden kuin ruokakauppojen ja apteekkien aukiolon rajaamista pitää vakavasti harkita. Kauppakeskuksissa tapahtuvaan tarpeettomaan oleskeluun pitää puuttua. Kauppojen henkilökunnan turvallisuutta pitää parantaa ja heidän suojautumista pitää tehostaa selkeillä viranomaisohjeistuksilla.