Laukkanen: Ruoka-avun tarve lisääntynyt jopa puolella – ruoka-apua jakaville järjestöille tarvitaan nyt kipeästi lisärahoitusta

14.4.2020 klo 16:44 Uutiset

Ruoka-apuhakemuksissa näkyy koronakriisin aiheuttamat lisäkustannukset ja tiukentunut talous. KD:n kansanedustaja ja sosiaalineuvos Antero Laukkanen vaatii, että hallitus huomio akuutin avuntarpeen lisätalousarvioesityksessään.

Käsillä oleva koronakriisi on ajamassa lukuisat suomalaiset taloudellisesti äärimmäisen ahtaalle. Ruoka-avun piiriin on kriisin keskellä hakeutunut lapsiperheitä ja sellaisia hakijoita, jotka eivät ole ennen tarvinneet apua, kertoo Laukkanen.

Arviolta 20 000-25 000 ihmistä hakee viikoittain ruokaa niin kutsutuista leipäjonoista. Ruoka-apua toimittavat järjestöt ovat kuitenkin arvioineet, että tarve on kasvanut noin puolella.

Jotta järjestöt kykenevät vastaamaan lisääntyneeseen tarpeeseen, ruoka-aputoiminnan ylläpitämiseksi tarvitaan nyt kipeästi merkittävää lisärahoitusta, toteaa Laukkanen.
Ihmettelen suuresti, miksei ruoka-apu ollut mukana jo tässä lisätalousarviossa. Hallituksen on syytä huomioida ruoka-avun tarpeet seuraavassa lisätalousarviossaan toukokuussa, peräänkuuluttaa Laukkanen.

Laukkanen ehdottaa, että hallitus kohdentaisi 2 milj. euroa ruoka-aputoiminnan turvaamiseksi kriisitilanteessa.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä tulee nostamaan ruoka-aputoiminnan tarpeen esille lisätalousarvion vastalauseessaan.