”Kristillinen toivo nousee pääsiäisen sanomasta”

9.4.2020 klo 10:46 Uutiset

– Terveys ja talous – moni on rakentanut elämänsä näille turvaverkoille, jotka nyt repeilevät. Seurakunnilla ja meillä uskovilla on merkittävä tehtävä lohdutuksen ja rohkaisun tuojina, elävän sanan esillä pitäjinä, totesi KD:n puheenjohtaja Sari Essayah pääsiäisen alla Ristin Voitto -lehden kolumnissaan.

– Tämä ei ehkä ollut se tapa, jolla luulimme ihmisten hakeutuvan perimmäisten kysymysten äärelle. Eivätkä toimintatavatkaan voi olla niitä, joihin meillä olisi ollut vuosikymmenten harjaannuttamat rutiinit.

– Nyt tarvitaan sitä yksilöuskovaa, ”nälkäistä”, joka kertoo ”toiselle nälkäiselle mistä saa leipää”. Sille lähimmäiselle on tilausta, joka toimittaa ruokakassin vanhuksen oven taakse tai sujauttaa setelin irtisanotulle tai lomautetulle yksinhuoltajalle. Aito, rinnalle tuleva rakkaus, on nyt vastalääkkeemme pelkoon ja epävarmuuteen.

80 vuoden takaista talvisodan aikaa pohtien Essayah toteaa, että ”hädän hetkellä tämä kansa rukoili”.

– Talvisodan ihme ei tapahtunut vain rintamalla, vaan yhtä lailla kodeissa ja kirkoissa. Me emme ole onneksi sodassa ja moni asia on tänään toisin, mutta saakoon tuon poikkeusolojen rukouksen henki laskeutua meihin kaikkiin.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat toteavat pääsiäistervehdyksessään, että vaikka nyt ihmiset eivät voi tulla yhteen, yhteinen elämä on mahdollista jakaa rukouksessa. Piispat muistuttavat, että kristillinen toivo nousee pääsiäisen sanomasta.

– Kutsumme kaikkia rukoilemaan niiden puolesta, jotka sairastavat tai pelkäävät, jotka ovat menettäneet läheisensä, jotka tekevät vastuullisia päätöksiä, ja jotka työskentelevät yhteisen hyvinvointimme ja tulevaisuutemme puolesta.

Piispat myös muistuttavat, että kristillinen toivo nousee pääsiäisen sanomasta.

– Kuljemme ristin juurelta, kärsimyksestä ja surusta, pääsiäisaamun valoon ja iloon. Mahdoton muuttuu mahdolliseksi, kuolema elämäksi. Ylösnoussut Kristus antaa meille toivon ja tulevaisuuden. Toivo on Kristus itse.

Kristus nousi kuolleista ja kuolemallaan kuoleman voitti.
Piispat toteavat terveyhdyksessään, että tänä vuonna valmistaudutaan pääsiäisjuhlaan poikkeuksellisissa oloissa ja tunnelmissa.

– Suuri osa meistä viettää pääsiäistä suljettujen ovien takana, erossa omaisista ja ystävistä. Huoli tulevasta, omasta tai läheisten terveydestä, työssä jaksamisesta tai työpaikasta ja toimeentulosta täyttää monen mielen. Kaipaamme ihmisten seuraan, rakkaittemme luo, mutta joudumme pysyttelemään heistä kaukana.

– Tänä kärsimyksen keväänäkin meillä on toivo. Ristin pääsiäistä seuraa elämä ja ylösnousemus. Yötä seuraa aamu, pimeää seuraa valo ja kuolemaa seuraa iankaikkinen elämä. Kristus nousi kuolleista ja kuolemallaan kuoleman voitti, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat muistuttavat.

Kristillisdemokraatit toivottavat kaikille hyvää ja siunattua pääsiäisen aikaa!