Puoluehallitus: Soteuudistuksen rahoitus edelleen levällään

17.10.2020 klo 13:49 Kannanotot

Riittämätön rahoitus on hallituksen soteuudistuksen keskeisiä ongelmia. Jotta palvelut voidaan tulevaisuudessa turvata, tulee uudistuksen pystyä hillitsemään kustannusten kasvua. Kustannusten kasvua voidaan hillitä syvemmällä integraatiolla koko maassa, mikä nyt ei toteudu vaikkapa Uudellamaalla. Uudistuksessa tarvitaan palvelutuotannon tehokkuuden ja tuottavuuden paranemista sekä parempaa kustannustietoisuutta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon kustannusten kasvun hillitseminen edellyttää palveluiden painopisteen reilua siirtämistä erityistason palveluista perustason palveluihin. Siirtymisen toteutumiseen tarvitaan nopeampaan hoitoon pääsyyn velvoittavia säännöksiä terveyskeskuslääkärille pääsyssä. Myös terapiatakuu tulee ottaa käyttöön matalan kynnyksen mielenterveys- ja päihdepalvelujen saatavuuden varmistamiseksi.

Kristillisdemokraattien puoluehallitus kokouksessaan 17.10.2020 Vantaalla