Elsi Rannasta uusi Kristillisdemokraattien puoluesihteeri

27.11.2021 klo 15:52 Uutiset

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto valitsi vantaalaisen Elsi Rannan KD:n uudeksi puoluesihteeriksi kaksivuotiskaudelle Tampereella. Nykyinen puoluesihteeri Asmo Maanselkä ei ollut enää käytettävissä 10 vuoden jälkeen uudelle jatkokaudelle.

Vaalissa 10 hakijasta ääniä sai kolme. Vantaalainen KD:n eduskunta-avustaja Elsi Ranta sai 30 ääntä, hyvinkääläinen kaupunginvaltuutettu Reija Taupila 21 ääntä ja seinäjokelainen kaupunginvaltuutettu Kati Nummensalo, 3 ääntä.

Elsi Ranta, 27, on työskennellyt eduskunta-avustajana lähes neljä vuotta Kristillisdemokraattisessa eduskuntaryhmässä avustaen erityisesti puolueen puheenjohtaja Sari Essayah’a muun muassa EU-asioissa. Työn ohella hän viimeistelee politiikan tutkimuksen maisteriopintojaan Tampereen yliopistossa ja tekee pro graduansa kristillisdemokraattisesta ideologiasta.

Elsi Ranta liittyi KD Nuoriin jo yläkouluikäisenä ja oli lukion jälkeen Sari Essayah’n harjoittelijana Brysselissä. Hän on toiminut nuorisojärjestössä niin piiri- kuin valtakunnallisella tasolla ja on muun muassa vastannut järjestön kansainvälisistä suhteista ja toiminut Euroopan kansanpuolueen nuorisojärjestössä delegaattina.

Kokouskuvassa vas. Kati Nummensalo, keskellä Elsi Ranta ja oikealla Reija Taupila. Kuva: Merja Eräpolku