KD:n puoluevaltuusto: Yksityinen terveydenhuolto valjastettava pikaisesti hoitojonojen purkamiseen 

28.11.2021 klo 15:37 Uutiset

KD puoluevaltuusto vaatii kannanotossaan, että yksityinen sektori otetaan pikaisesti mukaan torjumaan terveydenhuollon kapasiteettivajetta. Palvelusetelien ja maksusitoumusten käyttöä on lisättävä, jotta ihmiset pääsevät hoitoon. Myös yksityisen hoidon Kela-korvauksia tulee määräaikaisesti korottaa.

Pahentunut koronatilanne uhkaa tehohoidon resurssien riittävyyttä. Hoidon uudelleenjärjestelyjen vuoksi kiireettömiä leikkauksia ja ­muita hoitotoimenpiteitä joudutaan perumaan. Jo ennestään pitkät hoitojonot ovat pandemian aikana kasvaneet räjähdysmäisesti. Jättimäistä hoitovelkaa ei voida siirtää tuleville hyvinvointialueille. Hallituksen on välittömästi otettava kaikki keinot käyttöön hoitoon pääsyn helpottamiseksi.