Jos sote-palvelut ovat sinulle tärkeitä, älä anna päätösvaltaasi muille, vaan valitse ja äänestä itse!

21.1.2022 klo 17:11 Uutiset

Anna äänesi ja arvojesi kuulua, kun valitaan Suomen ensimmäiset hyvinvointialueiden valtuustot! Ennakkoon äänesti normaalia selvästi harvempi äänioikeutetuista, siksi jokaisella äänellä on erityisen suuri painoarvo. Jos sote-palvelut ovat sinulle tärkeitä, älä anna päätösvaltaasi muille jättämällä äänestämisen väliin.

Vaalipäivänä sunnuntaina 23.1. voit äänestää vain omalla kotipaikkakunnalla ja äänestyspaikassa, joka on mainittu postitse tulleessa äänioikeusilmoituksessa. Äänestäessä pitää olla mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus: passi, henkilökortti, ajokortti tai kuvallinen kela-kortti.

Kristillisdemokraattien kaikki aluevaaliehdokkaat ja heidän numeronsa löytyvät ehdokasgalleriastamme. Toivomme, että löydät oman ehdokkaasi KD:n listoilta ja voit jakaa tietoa ehdokkaistamme eteenpäin ja rohkaista myös tuttaviasi äänestämään.

Kristillisdemokraattien ehdokkaissa on paljon sote-alan ammattilaisia, omais- ja perhehoitajia, kasvattajia, yrittäjiä ja talouden ja hallinnon taitajia. Useimmat heistä ovat omien kotikuntiensa kokeneita luottamushenkilöitä. Ja kaikilla heillä on halu vaikuttaa arjen sujuvuuden ja turvallisuuden parhaaksi sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen asioissa.

Oikeusministeriö ja THL ovat valmistaneet ohjeistukset, miten koronatilanteessa äänestäminen voidaan hoitaa turvallisesti. Oikeusministeriöllä on vaalipalvelunumero äänestäjille: 0800 9 4770 (suomeksi) ja 0800 9 4771 (ruotsiksi) sekä WhatsApp-viestipalvelu: 050 438 8730. Palvelunumeroista voit kysyä vaaleihin ja äänestämiseen liittyvistä asioista.

Vaali-iltana sunnuntaina 23.1. kello 19.30 alkaen KD järjestää VAALI-LIVE -verkkotapahtuman, joka on seurattavissa puolueen Facebook-sivulla. Vaalivalvojaislähetystä voi seurata myös Youtuben kautta ja Twitterissä. Haastateltavina nettilähetyksessä on puolueen vastuunkantajia ja ehdokkaita eri puolilta maata.

Vaali-iltana äänestystuloksia voi seurata parhaiten Ylen vaalitulospalvelusta sekä Oikeusministeriön tulospalvelusta.