KD vaalivoittoon aluevaaleissa – lämmin kiitos äänestäjillemme ja ehdokkaille, onnittelut valituille!

24.1.2022 klo 02:33 Uutiset

– Kristillisdemokraattien kuntavaalien tulos ja gallupit on lyöty. Saamme edustuksen kaikkien hyvinvointialueiden valtuustoihin, vaali-illan laskennan mukaan yhteensä 57 paikkaa, puolueen puheenjohtaja Sari Essayah iloitsi aluevaali-illan päättyessä.

– Lämmin kiitos äänestäjillemme, ehdokkaille ja tukijoukoille, onnittelut valituille!

Kristillisdemokraattien valtakunnallinen kannatusprosentti aluevaaleissa on 4,2% (+0,3 kuntavaaleihin). Hyvinvointialuekohtaisesti parhaimmat kannatusprosentit saatiin Pohjois-Savossa 7,9%, Pohjanmaalla 7,0%, Keski-Pohjanmaalla 6,9%, Pirkanmaalla oli 5,9%, Keski-Suomessa 5,3%, Etelä-Pohjanmaalla 5,2 ja Päijät-Hämeessä yhteislistalla sitoutumattomien ryhmien kanssa 8,8%. Kovin paikallinen kannatus oli Luodon kunnossa, jossa KD sai 52% kannatuksen.

Kristillisdemokraateista kovimman henkilökohtaisen äänisaaliin sai kansanedustaja Sari Essayah Pohjois-Savosta, 3932 ääntä. Toiseksi suurimman äänisaaliin keräsi lääkäri-kansanedustaja Sari Tanus Pirkanmaalta, 2401 ääntä, ja kolmanneksi kovimpaan tulokseen ylsi Lohjan äänikuningas terveyskeskuslääkäri Ari Mönttinen 1545 äänellä. Puolueen varapuheenjohtaja, niin ikään erikoislääkäri Tiina Tuomela sai 1298 ääntä Vantaan-Keravan alueelta ja lääkäri-kansanedustaja Päivi Räsänen 1116 ääntä Kanta-Hämeestä.

Vaalitulokset löytyvät paikkakunta- ja ehdokaskohtaisesti Ylen vaalitulospalvelusta ja Oikeusministeriön vaalisivuilta.

Valitut KD:n aluevaltuutetut ovat esitelty galleriassa.

Kuvassa vasemmalta KD:n järjestöpäällikkö Mikko Rekimies, puoluejohtaja Sari Essayah ja vuoden alusta puoluesihteerinä aloittanut Elsi Ranta.