KD:n puoluevaltuusto: Missä viipyvät hallituksen toimet suomalaisten ostovoiman tukemiseksi?

15.5.2022 klo 09:31 Kannanotot

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto on huolissaan nousevista elinkustannuksista. Suomalaisten arjen menot ovat kallistuneet tuntuvasti. Myös korkojen nousu uhkaa kaventaa kotitalouksien taloudellista liikkumavaraa.

KD:n puoluevaltuusto peräänkuuluttaa kannanotossaan hallitukselta toimia kotitalouksien ostovoiman turvaamiseksi. Jokaisella pitää olla varaa ostaa ruokaa, liikkua ja asua. Hallituksen on ensitöikseen peruttava hallituskauden alussa tekemänsä korotukset polttoaineveroon. Puoluevaltuusto muistuttaa, että hallitus pystyisi halutessaan vaikuttamaan verollisesti myös ruokakassin hintaan ruoan arvolisäveroa alentamalla.

Puoluevaltuusto muistuttaa omavaraisuuden merkityksestä ja tarpeesta tukea kannattavuuskriisin keskellä eläviä viljelijöitä. Globaalin ruokakriisin edessä ei kotimaista tuotantoa pidä jättää oman onnensa nojaan. On absurdia, että ruuan hinta nousee samalla kun tuottajilla eivät riitä rahat sen tuottamiseen.

Kristillisdemokraatit on esittänyt viime vuoden vaihtoehtobudjetissaan ja maaliskuussa julkaistussa maatalouden kriisipaketissa kymmeniä toimenpiteitä tilanteen korjaamiseksi.