Suomi lahjoittaa äitiyspakkaustarvikkeita Ukrainaan – Östman iloitsee ehdotuksensa nopeasta etenemisestä: ”Tästä tuli joulumieli”

22.12.2022 klo 10:33 Uutiset

Kansanedustaja Peter Östman esitti joulukuun alussa yhdessä muiden KD:n kansanedustajien kanssa kirjallisessa kysymyksessä, että Suomi antaisi Ukrainan vauvoille joululahjaksi äitiyspakkauksia.
Ministerin vastauksessa aloite saa vihreää valoa: äitiyspakkausten lahjoittamista EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta selvitetään sisäministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön yhteistyössä. Lisäksi tiistaina tulleen tiedon mukaan Kela lahjoittaa äitiyspakkausten reklamaatiovaroiksi hankittuja tuotteita ukrainalaislapsille. Apu sisältää vaatteita, hoitotarvikkeita ja leluja.

– Tästä tuli todellinen joulumieli. Sodan ja kylmän talven keskellä syntyville lapsille apu tulee tarpeeseen, Östman iloitsee aloitteen etenemisestä.

Östman toimii eduskunnan Ukraina-ystävyysryhmän puheenjohtajana, ja on siinä roolissaan edistänyt aktiivisesti monia hankkeita Ukrainan tukemiseksi. Hän kiittää hallitusta hyvästä yhteistyöstä Ukrainan tukemiseksi.
– Oli ilo kiittää tänään ministeri Sarkkista kädestä pitäen asian edistämisestä. Arvostan sitä, että Ukrainan tukeminen on ollut koko ajan yhteinen tavoitteemme yli hallitus- ja oppositiorajojen, ja yhdessä on saatu paljon aikaan vuoden aikana. Tarpeet Ukrainassa eivät ole vähenemässä, joten työtä on jatkettava myös ensi vuonna.

Östman kiittää myös kansalaisia tuesta Ukrainalle.
– Aloite tähän tuli kansalaisilta Lohjan suunnalta. Suomalaisilla on sydän paikallaan ja halu auttaa, siitä olen kiitollinen, Östman summaa.

Tutustu lisää: kirjallinen kysymys ja ministerin vastaus siihen.