Puoluesihteerit vetoavat vaalirauhan puolesta

24.3.2023 klo 14:46 Uutiset

Eduskuntapuolueiden puoluesihteerit vetoavat vaalirauhan puolesta vuoden 2023 eduskuntavaaleissa. Demokraattisten oikeuksien on oltava loukkaamattomia ja vaalityön kaikin tavoin turvallista ehdokkaille, tukiryhmille ja puolueiden järjestöaktiiveille.

Vaalirauha tarkoittaa jokaisen vapaata oikeutta kannattaa haluamaansa mielipidettä, äänestää haluamaansa ehdokasta, jokaisen oikeutta asettua ehdolle ja jokaisen oikeutta äänestää turvallisesti. Vaalirauha tarkoittaa sananvapautta, johon sisältyy velvollisuus toisten mielipiteiden ja hyvin tapojen kunnioittamiseen.

Emme hyväksy minkäänlaista ehdokkaisiin kohdistuvaa väkivaltaa, uhkailua tai painostamista, epäasiallista viestintää tai valheellisten tietojen levittämistä. Ilkivalta yhtä puoluetta vastaan on hyökkäys kaikkia puolueita vastaan.

Sitoudumme toimillamme kaikin tavoin edistämään aktiivista äänestämistä eduskuntavaaleissa 2023.

 

Antton Rönnholm, SDP | Arto Luukkanen, perussuomalaiset | Kristiina Kokko, kokoomus | Riikka Pirkkalainen, keskusta | Anna Mäkipää, vasemmistoliitto | Veli Liikanen, vihreät | Fredrik Guseff, ruotsalainen kansanpuolue | Elsi Juupaluoma, KD | Juhani Klemetti, LiikeNyt

 

Julkaistu: 21.3.23