Östman jatkaa eduskuntaryhmän vetäjänä, KD kannattaa ehdotusta sairaalaverkostoa pohtivasta parlamentaarisesta ryhmästä

5.2.2024 klo 16:33 Uutiset

Ryhmäpuheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Peter Östman sekä varapuheenjohtajina Päivi Räsänen ja Sari Tanus. KD eduskuntaryhmä kokoontui talvikokoukseensa pohtimaan eduskunnan kevätistuntokauden kinkkisiä aiheita ja maan taloustilannetta.

KD tukee sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) ehdotusta parlamentaarisen työryhmän perustamisesta pohtimaan Suomen sairaalaverkoston tulevaisuutta. Sosiaali- ja terveysministeriön asettama virkamiestyöryhmä esitti tammikuussa keskussairaaloiden määrän vähentämistä ja sairaaloiden uutta profilointia. Kristillisdemokraattien mielestä tärkeää on, että aiheesta tehdään perusteelliset vaikuttavuus- ja kustannusarvioinnit.

Sairaalaverkkotyöryhmän virkamiesehdotus määrittää sairaalapalvelut pitkälle tulevaisuuteen ja uudistuksen toteutus jatkuisi seuraavalle vaalikaudelle saakka. Siksi on tärkeää, että uudistus käsitellään kaikkien puolueiden kesken parlamentaarisesti, eduskuntaryhmä toteaa kannanotossaan.