KD har krävt snabba och tuffa åtgärder från regeringen

18.3.2020 klo 12:45 Nyheter

KD:s riksdagsgrupp stöder regeringens beslut om att ta i bruk beredskapslagen och föreslagna åtgärderna för att bromsa spridningen av koronaviruset.

– Kristdemokraterna har krävt strängare åtgärder från regeringen. Det är bra att de nu har tagits i bruk. Republikens President förtjänar också ett särskilt tack för sin insats i frågan, säger Sari Essayah, partiordförande, i sitt gruppanförande i riksdagen.

Intensivvårdskapacitet kommer att vara ett stort bekymmer under de kommande veckorna. KD kräver mer intensivvårdspersonal och ytterligare utrustning. Att rädda liv är nu högsta prioritet. Nästa steg är att stödja de många anställda och företagare som riskerar att förlora sina jobb, företag och försörjning.

Likviditeten hos många små företag har redan försvagats. Regeringen måste ta till kraftiga och väl riktade åtgärder för att rädda finländska företag och jobb.

– Under dessa omständigheter växer behovet av information och vikten av aktuell information betonas. Som public service-företag är det nödvändigt att Yle tar hänsyn till den förändrade situationen och ökar bland annat utbildningsprogram och barnprogram samt program riktade till äldre, till exempel andakter.