Sauli Ahvenjärvi Oulussa: Onko seurakunnat unohdettu kiintiöpakolaisia valittaessa?

15.3.2015 klo 12:32 Uutiset

Kansanedustaja ja Kristillisdemokraattisen puolueen 1. varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi kommentoi Suomen pakolaispolitiikkaa ja maahanmuuttajien kotoutumista vieraillessaan KD:n Pohjois-Pohjanmaan&Kainuun piirin kevätkokouksessa Oulussa. Pakolaisten sijoittaminen on Suomessa kuntien vastuulla. Ahvenjärvi kysyy, otetaanko meillä kiintiöpakolaisia valittaessa riittävästi huomioon erilaisesta uskonnosta ja kulttuurista aiheutuvia jännitteitä, jotka vaikeuttavat erityisesti pienempiin kaupunkeihin ja kuntiin sijoitettavien pakolaisten kotoutumista. Muslimiperhe joutuu helposti pikkukaupungissa silmätikuksi ja sitä kautta eristyksiin kantaväestöstä. Uskonnoltaan kristitty maahanmuuttajaperhe sen sijaan voi nopeastikin löytää paikallisesta seurakunnasta ystäväverkoston, jonka avulla kotoutuminen helpottuu.

 

Ahvenjärven mukaan on virhe jättää hyödyntämättä paikallisiin seurakuntiin ja järjestöihin sisältyvä potentiaali. Kannattaako Suomeen ottaa pakolaisia, jotka eivät voi uskontonsa vuoksi ottaa vastaan seurakuntien ja kristillisten järjestöjen palveluja kotoutumisen edistämiseksi ja onnistumiseksi?