Perustulomalli on puutteellinen – KD:lta vaihtoehto

23.10.2015 klo 12:18 Uutiset

Kristillisdemokraatit esittävät nykyisen sosiaali- ja työttömyysturvajärjestelmän yhteensovittamiseen radiaalia muutosta. Nykyinen usean tuen tilanne synnyttää kannustinloukkuja ja työttömyyttä. Kristillisdemokraatit ehdottaa uudenlaista mallia, joka korvaisi perusturvan sirpalemaisuuden ja lisäisi työnteon kannustimia.

– Yhteen sovitetaan työ ja sosiaaliturva nykyistä joustavammalla yhdellä tukimuodolla, jonka suuruus määräytyy kotitalouden elämäntilanteen mukaan. Työtön voi olla varma siitä, että työnteko kannattaa aina taloudellisesti, totesi mallia esitellyt puolueen pj. Sari Essayah

Kristillisdemokraattien kannustavan perustulon mallissa sosiaaliturvan etuudet yhdistetään yhdeksi tueksi, jossa efektiivinen marginaaliveroaste ei nouse yli 65%. Mallissa perustetaan kansalaistili (tulorekisteri), jonka mukaan kannustava perusturva maksetaan harkinnanvaraisena elämäntilanteeseen sidottuna tukena. Mallin esikuva tulee Isosta Britanniasta.

KATSO MALLIN YKSITYISKOHDAT:

https://www.kd.fi/kannustava-perusturva/

Lisätietoja:

Sari Essayah

0400-252999