KD Pohjanmaan piiri: EU väärällä tiellä Israelin suhteen

3.12.2015 klo 13:47 Kannanotot

Kristillisdemokraattien Pohjanmaan piiri paheksuu EU komission linjausta siirtokuntatuotteiden merkintään liittyen. Israelilaistuotteiden boikotointi on väärin, sillä eristäminen johtaa lukuisten israelilaisyrityksissä työskentelevien, hyvin palkattujen palestiinalaisten työttömyyteen. Samoin sillä pyritään haavoittamaan israelilaisten ja palestiinalaisten rauhanomaista rinnakkaineloa työtä tehden.

KD:n Pohjanmaan piiri katsoo myös, että on väärin painostaa yksipuolisesti Israelia. Oslon rauhanprosessin periaatteet, johon palestiinalaisetkin ovat sitoutuneet, velvoittavat sekä Israelia että palestiinalaisia. Tällä hetkellä niin YK, kuin myös EU ovat ottaneet vain Israelin painostustensa kohteeksi.

Marraskuun 23. päivä vuonna 1939 juutalaiset velvoitettiin merkitsemään itsensä Daavidin tähdellä. Sitä edelsi mittava, juutalaisiin liikkeisiin kohdistuva tuhoamisvimma. Meidän tulee muistaa historia ja se, että tavaroiden boikotointia voi seurata ihmisten boikotointi.