Essayah: Karkauspäivän kosinnasta ei syytä kieltäytyä

29.2.2016 klo 15:30 Uutiset

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah on tyytyväinen siihen, että yhteiskuntasopimuksesta on syntynyt neuvottelutulos ja kannustaa karkauspäivän hengessä järjestöjä ja hallitusta sen hyväksymään.
– Karkauspäivän kosinnasta ei ole syytä kieltäytyä. Neuvottelutulos on laiha sopu, mutta kuitenkin sellainen jonka kanssa voi edetä ja epävarmaa tilannetta parempi. Suurimpina heikkouksina  neuvottelutuloksessa on, että yksikkötyökustannusten alennus on jäämässä hallituksen tavoitteesta, ja paikallisen sopimisen toteutuminen on käytännössä liittojen käsissä. Sosiaalivakuutusmaksujen korotus palkansaajille on myös hallituksen toimesta kompensoitava, jos ei haluta heikennyksiä ostovoimaan.
– Ymmärrän yrittäjien reaktiota, paikallisessa sopimisessa olisi pitänyt päästä parempaan konkretiaan, mutta toivon siinä etenemistä jatkossa, summaa Essayah ensireaktioita neuvottelutulokseen.