KD Nuoret: Tasa-arvoa OKM-tukiin!

1.2.2017 klo 22:30 Kannanotot

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi eilen poliittisille nuorisojärjestöille jaettavien avustusten euromäärät. Suomen Kristillisdemokraattiset (KD) Nuoret on pettynyt siihen, ettei ministeriössä olla edelleenkään puututtu järjestelmän epäoikeudenmukaisuuteen sen näennäisistä uudistuksista huolimatta.

KD Nuorten tukisumma on liikkunut 50 000 euron molemmin puolin koko 2010-luvun. Suurimmaksi osaksi vapaaehtoisten varassa pyöritettävää valtakunnallista järjestöä on siitä huolimatta pystytty kehittämään, keventämään hallinnosta ja kasvattamaan jäsenistöstä.

“Ongelma on se, että toiset järjestöt saavat toiminnan pyörittämiseen jopa kymmenkertaisia summia meihin verrattuna, ja voivat vuodesta toiseen perustella yli puolen miljoonan tukitarvettaan saaduilla rahoilla luotuun toimintaan vedoten”, KD Nuorten puheenjohtaja Jiska Gröhn selventää. “Järjestelmä ruokkii siis itse itseään, mikä ei ole tervettä.”

KD Nuoret vaatii, että Veikkauksen tuotoista poliittisille nuorisojärjestöille jaettavat avustukset erotetaan muista nuorisotyötä tekevistä järjestöistä, jolloin tukipäätöksissä päästään vertailemaan dynaamisemmin poliittisten nuorisojärjestöjen vaikuttavuutta ja nuorten osallisuuden vahvistamista suhteessa toisiinsa.