Sari Essayah muistelee edesmennyttä Raino Westerholmia: ”Kekkosen haastaminen suomettumisen vuosina vaati rohkeutta ja lujaa tahtoa”

4.6.2017 klo 14:57 Uutiset

Pitkäaikainen puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja ja kaksinkertainen presidenttiehdokas Raino Westerholm on kuollut 97-vuotiaana

Suomen Kristillisdemokraattien ensimmäinen kansanedustaja ja puolueen entinen puheenjohtaja Raino Westerholm kuoli 1. kesäkuuta 97-vuotiaana Helsingissä. Hän nousi eduskuntaan Suomen Kristillisen Liiton ehdokkaana vuonna 1970. Suomen Kristillisen liiton kansanedustajana Westerholm toimi vuosina 1970 – 1979, puolueen puheenjohtaja vuosina 1973 – 1982 sekä oli presidenttiehdokkaana vuosien 1978 ja 1982 presidentinvaaleissa.

–          Westerholmin valoisa, nöyrä ja syvästi vakaumuksellinen elämänasenne teki suuren vaikutuksen. Raino Westerholm oli uranuurtaja, joka turvasi kaikessa Jumalaan, muistelee edesmennyttä puheenjohtajaa puolueen nykyinen puheenjohtaja Sari Essayah.

–          Erityisesti rohkea, presidentti Urho Kekkosen haastaminen suomettumisen vuosina vaati rohkeutta ja lujaa tahtoa. Puolueemme kunnioittaa suuresti kaikkea Raino Westerholmin puolueemme ja maamme eteen tekemää työtä, Essayah kiittää edesmennyttä Westerholmia.

Raino Westerholm oli syyskuusta 2016 lähtien vanhin elossa ollut kansanedustajana toiminut henkilö. Westerholm oli viimeinen elossa ollut Urho Kekkosen kanssa samoissa presidentinvaaleissa ehdokkaana ollut henkilö. Vuoden 1978 presidentinvaaleissa Westerholm sai puolueen kaikkien aikojen parhaan vaalituloksen: 8,8 prosentin tuloksen ja valitsijamiesten suorittamassa vaalissa 25 valitsijamiestä kolmestasadasta.