Laukkanen: ”Eläin on ystävä, siihen voi jopa rakastua”

4.10.2017 klo 10:20 Uutiset

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä lähtee eläinsuojelulain uudistuksessa siitä, että eläinten kokonaisvaltainen tilanne paranee nykyisen lain antamasta suojasta ja olosuhteista.

– Seuraamme huolella lain käsittelyä täällä eduskunnassa ja haluamme varmistaa, että eläinten kohtelu ja hyvinvointi vastaa eläinten itseisarvoa tuntevina ja kokevina elämän haltijoina, kansanedustaja Antero Laukkanen totesi KD:n puheenvuorossa Eläinsuojelulain kipukohdat -tilaisuudessa eduskunnan kansalaisinfossa Eläinten päivänä.

– KD:n keskeisenä lähtökohtana on kaikkien luotujen arvostaminen, sille luomisessa annetun tehtävän mukaan. Siihen kuuluu luontaisesti eläinten hyvä hoito ja kohtelu, elinolosuhteiden hyvä hoito, ystävällisyys ja positiivinen asenne.

– Suomessa eläimien kohtelu ei aina ole inhimillistä, siksi tarvitaan uusi laki, joka tarttuu epäkohtiin ja myös saattaa vastuuseen ne, jotka syyllistyvät eläinten huonoon kohteluun. Tuskin tässä maailman kaikkeudessa on yhtään olentoa joka niin pyyteettömästi antaa itsensä meidän hyväksemme, entä me,  mitä me annamme eläimille? Antakaamme heille hyvä elämä. Eläin on ystävä. Siihen voi vaikka rakastua ja kiintyä. Hyvää eläinten viikko kaikille eläimille ja meille myös, Laukkanen totesi.

Tilaisuuden järjesti Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto (SEY) ja Eduskunnan eläinsuojelukerho.