Puheenjohtajien yhteinen puhe käynnisti 1918 muistovuoden

26.1.2018 klo 14:40 Uutiset

– Tänään muistamme vuoden 1918 tapahtumia, uhreja ja inhimillistä kärsimystä, sanoi Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah eduskuntapuolueiden puheenjohtajien yhteisessä puheessa.

On meidän kaikkien yhteinen velvollisuutemme varmistaa, että suomalaiset eivät enää koskaan joudu kokemaan tuhoavaa vihaa ja sisällissodan kauhuja.

– Sari Essayah

Suomen vuoden 1918 sisällissodan muistovuosi käynnistyi Eduskuntatalon Valtiosalissa pidetyllä muistohetkellä. Sisällissodan syttymisestä on tullut kuluneeksi sata vuotta. Muistohetkessä eduskuntapuolueiden puheenjohtajat pitivät yhteisen puheen ja tahtoivat näin korostaa sovinnon, demokratian, yhteiskunnallisen tasa-arvon ja eheyden merkitystä.

– On meidän kaikkien yhteinen velvollisuutemme varmistaa, että suomalaiset eivät enää koskaan joudu kokemaan tuhoavaa vihaa ja sisällissodan kauhuja, Essayah päätti yhteisen puheen.