Räsänen: Vähentynyt lähiopetus uhkaa suomalaista osaamista

9.2.2018 klo 13:52 Uutiset

– Yhä suurempi osa koulutuksesta toteutetaan omaehtoisena verkko-opiskeluna. Se ei voi olla vaikuttamatta osaamiseen, etenkin vahvoja käytännön taitoja vaativilla aloilla. Hyväksi hammaslääkäriksi tai autonasentajaksi ei tulla kirjekurssilla, totesi Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja välikysymyksestä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. Koko oppositio jätti tänään hallitukselle yhteisen välikysymyksen koulutuksen tasa-arvosta.

Hyväksi hammaslääkäriksi tai autonasentajaksi ei tulla kirjekurssilla

– KD eduskuntaryhmä yhtyy kaikkiin huoliin, joita välikysymyksessä on esitetty, mutta erityisesti nostan esiin lähi- ja pienryhmäopetuksen vähentymisen niin ammatti- kuin korkeakoulutuksessa tehtyjen koulutusleikkausten myötä, Räsänen perustelee.

– Nuorilla ikäluokilla pitää olla oikeus laadukkaaseen koulutukseen, mutta ammatillisen koulutuksen ja korkeakoulutuksen taso on laskenut hallituksen tekemien rajujen leikkausten myötä. Koulutus luo pohjan Suomen menestymiselle ja tulevaisuudelle.

– Samalla kun tämä on välikysymys nykyiselle hallitukselle korjata koulutuspolitiikan linjaansa vaalikauden viimeisillä valtiopäivillä, pidän tätä merkittävänä kannanottona myös tulevaa hallitusta ajatellen. Kuusi eduskuntapuoluetta antaa kannanoton ja sitoumuksen hyvästä koulutuspolitiikasta, mikä varmasti muistetaan vuoden kuluttua eduskuntavaalikeskusteluissa. Haastan myös nykyiset hallituspuolueet antamaan sitoumuksensa tulevaisuuden koulutuspolitiikan vahvistamisesta, Räsänen sanoo.