Kansanedustaja Peter Östman asettuu ehdolle kolmannelle kaudelle

11.8.2018 klo 10:59 Uutiset

Kansanedustaja Peter Östman (kd) asettuu ehdolle kolmannelle kaudelle ensi huhtikuussa pidettävissä eduskuntavaaleissa Vaasan vaalipiiristä. Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana toimiva Östman on työskennellyt eduskunnassa vuodesta 2011.

–          Kesän aikana minulla on ollut aikaa pohtia ja olen tullut siihen päätökseen, että olen käytettävissä kevään eduskuntavaaleissa 2019, kertoo Östman.

–          Tämän vaalikauden aikana olen istunut maa- ja metsätalousvaliokunnassa. Olen huomannut, kuinka tärkeitä ovat kysymykset maatalouden tulevaisuudesta ja riistainhoidosta.

Östmanilla on pitkä yrittäjätausta.

–          Minulle on ollut tärkeää seurata ja ajaa niitä kysymyksiä, jotka koskevat pk-yrityksiä, toteaa Östman.

Hän jätti toimenpidealoitteen yrittäjävähennyksestä vuonna 2013.

–          Mutta siinä kesti ennen kuin se meni tällä kaudella uuden hallituksen toimesta läpi. Se osoittaa, että pitää olla kärsivällinen sekä tehdä aloitteita ja verkostoitua.

Sosiaaliturvauudistus on seuraavan hallituskauden suuri kysymys. Kristillisdemokraatit julkisti ensimmäisenä oman sotu-mallinsa.

–          Kuluneen vuoden aikana muutkin puolueet ovat seuranneet ja esittäneet omia mallejaan. KD:n malli Kannustava perusturva yhdistää kaikki tuet yhdeksi ja työn vastaanottaminen on aina kannattavaa. KD:n malli tuotiin julki samaan aikaan, kun hallitus esitteli perustulokokeilunsa. Myöhemmin muun muassa Kokoomus ja Siniset ovat esitelleet omat mallinsa, jotka muistuttavat KD:n mallia. Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on todennut, että heidän mallinsa vastaa pitkälti KD:n mallia, sanoo Östman.

 

Peter Östman, s. 1961

–          Asuinpaikka: Luoto

–          Merkonomi, 25 vuotta yrittäjänä

–          Valittiin vuonna 2015 eduskuntaan Vaasan vaalipiiristä 6577 äänellä

–          Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja

–          Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan jäsen

–          Eduskunnan Israel-ystävyysryhmän puheenjohtaja

–          Luodon kunnanvaltuuston puheenjohtaja

–          Suomen Turvaurakoitsijaliiton puheenjohtaja