Kitti Kumpulainen Inarista kansanedustajaehdokkaaksi Lapissa

6.1.2019 klo 13:58 Uutiset

Kristillisdemokraattien Lapin piiri nimesi lauantaina Oulussa järjestetyssä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun sekä Lapin piirin yhteisessä eduskuntavaaliavauksessa toiseksi ehdokkaakseen geronomi YAMK, psykiatrisen sairaanhoitaja Kitti Kumpulaisen Inarista. Kristillisdemokraatit on Lapissa vaaliliitossa kokoomuksen kanssa ja KD:lla on vaaliliitossa kaksi ehdokasta.

55-vuotias Kumpulainen haluaa vaikuttaa etenkin iäkkäiden ihmisten asemaan, kuten osallisuuden varmistamiseen kaikessa heitä koskevassa päätöksenteossa sekä hoivapalveluiden laatuun mm. riittävät resurssit turvaamalla.

– Haluan varmistaa pohjoisen Suomen erityisyyttä päätöksenteossa. Globaalit markkinat eivät saa määritellä, mikä Lappiin sopii. Myös saamelaisen kulttuurin, elinkeinojen ja kielien elinvoimaisuus on turvattava, Kumpulainen toteaa.

KD:n toiseksi eduskuntavaaliehdokkaaksi on jo aikaisemmin nimetty Pirkka Aalto Kemijärveltä. Viime eduskuntavaalien jälkeen varakansanedustajaksi päässyt Aalto on 49-vuotias biologian ja maantiedon lehtori, joka toimii mm. Kemijärven kaupunginvaltuuston jäsenenä, Itä-Lapin kuntayhtymän hallituksen jäsenenä ja Lapin liiton tarkastuslautakunnan jäsenenä.

– Kristillisdemokraatit tavoittelee nyt tosissaan kansanedustajan paikkaa. Kokoomuksen kanssa tehdyn vaaliliiton tavoitteena on kaksi kansanedustajaa, kertoo Aalto, joka on aloittanut vuoden alusta KD:n Lapin piirin puheenjohtajana sekä KD:n puoluehallituksen jäsenenä.