Östman halutaan KD:n puheenjohtajistoon – harkitsee ehdokkuutta

10.8.2019 klo 08:38 Uutiset

Luotolainen kansanedustaja Peter Östman harkitsee vielä ryhtymistä Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaehdokkaaksi. Viime viikon aikana hän on saanut useita vetoomuksia eri puolilta maata.

Yksittäisten puoluekokousedustajien ohella Östmaniin ovat vedonneet KD:n Pohjanmaan kolme piirijärjestöä sekä puolueen ruotsinkielinen erityisjärjestö, jotta hän kokeneena ja valtakunnallisesti tunnettuna KD-poliitikkona sekä lukuisissa eri puoluetehtävissä toimineena lähtisi ehdolle puheenjohtajistoon. KD:n puoluekokous järjestetään kahden viikon päästä 24.-25.8. Oulussa.

Östman on kolmannen kauden kansanedustaja ja on toiminut edelliset kahdeksan vuotta eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Aiemmin muun muassa puoluesihteerinä ja puolueen varapuheenjohtajana työskennellyt Östman tuntee hyvin niin valtakunnan politiikan kuin puolueorganisaation ja puoluetoimiston toiminnan. Hän on toiminut parikymmentä vuotta yrittäjänä ja myös useissa yrittäjäjärjestöissä.

Puolueen varapuheenjohtajiksi jo suostuneiden haastattelut löytyvät puoluekokouksen aineistosta, joka on luettavissa tästä.