Puoluevaltuuston kannanotot – KD haluaa suojella lapsia pedofilialta

28.11.2020 klo 20:03 Kannanotot

Pedofiilit telkien taakse – tuomiot pidemmiksi

KD:n puoluevaltuuston mielestä pedofiilit on tuomittava selkeästi vankeusrangaistuksiin. Seksuaalirikosten vanheneminen liian varhain sekä rikoksista seuraavat liian kevyet rangaistukset ovat ongelma. Tuomioiden on oltava ankaria ja tuomioissa on käytettävä enimmäispituuksia aiempaa herkemmin viestittämään teon tuomittavuutta.

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö tuhoaa ja vaurioittaa lasta enemmän kuin nykyinen oikeuskäytäntömme antaa ymmärtää. Keskusrikospoliisi (KRP) paljasti vastikään suomalaismiesten ryhmän, jota epäillään seksuaalisesti hyväksikäyttäneen 6-vuotiaita lapsia. Esitutkintamateriaalissa on löytynyt mm. videoita lasten ja vauvojen raiskaamisesta. Tällainen lasta vakavasti rikkova rikollinen toiminta on saatava loppumaan.

Oikeusvaltiossa oikeuskäytännön tehtävänä on suojella heikoimmassa asemassa olevaa lasta ja heidän ihmisoikeiksiaan. KD on eturintamassa puolustamassa lasten oikeuksia.

Työn ja eläkkeiden verotusta kevennettävä

KD:n puoluevaltuusto vaatii hallitukselta pikaisesti taloutta elvyttäviä toimia. Työn ja eläkkeiden verotusta on kevennettävä. Tällä hetkellä muun muassa keskituloisten palkansaajien verotus on kiristymässä hallituksen verojen – ja maksukorotusten myötä. Kiristyvä verotus ei ole taloutta elvyttävä mukava joululahja.

Työhön ja yrittäjyyteen kannustaminen on tie Suomen talouskasvuun tässä koronatilanteessa. Kotimaisen yrittäjyyden tukeminen mahdollistamalla palveluiden ja tuotteiden ostaminen isolla volyymilla on lääke, jota hallituksen tulisi käyttää.
On välttämätöntä, että joulupukki pääsee matkaan koronasta huolimatta.

Missä viipyy suunnitelma velkaantumisen lopettamiseksi?

KD:n puoluevaltuusto pitää tärkeänä että Suomen hallitus esittelee suunnitelman velkaantumisen lopettamiseksi. On vahingollista, että kansalle opetetaan, ettei velkaantumisesta ole mitään haittaa, eikä velkoja tarvitse maksaa takaisin, kun keskuspankit luovat rahaa määräämättömästi.

Väärin kohdistettuna velkaantuminen vain hidastaa talouskasvua, pönkittää vanhoja rakenteita eikä nopeuta uudistuksia. Talouskasvu hidastuu korkomenojen muodossa ennemmin tai myöhemmin. Suomen elvytyshankkeet on suunnattava teollisiin tuottaviin investointeihin, infrastruktuuri hankkeisiin ja digitaalisten alustojen kehittämiseen sekä T&K investointi asteen kasvattamiseen.

Suomen bkt-osuus T&K investoinneista oli viime vuonna vain 2,7 %. Ruotsissa investoidaan 3,4 % BKT:sta ja Israelissa BKT:sta investoidaan jopa 4,5 %. Ilman uusia tuottavia investointeja emme pysty koskaan maksamaan velkojamme tai edes lyhentämään niitä.

Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt haudan lepoon

KD:n puoluevaltuusto esittää surunvalittelunsa Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdtin omaisille. Gerdt siunattiin viimeiselle matkalleen tänään lauantaina Lappeenrannassa. Suomi on syvästi kiitollinen Gerdtin uhrauksista isänmaamme itsenäisyyden turvaamiseksi.

Haluamme yhtyä tasavallan presidentin, puolustusvoimien ylipäällikkö Sauli Niinistön siunaustilaisuudessa osoittamaan kunnioitukseen Gerdtin ja hänen aseveljiensä tekemää työtä kohtaan palvellessaan Suomea jatkosodassa.