KD:n puoluehallitus: Israelilla oikeus puolustautua terrorismilta ja koko alueen siviilien hätään vastattava

28.10.2023 klo 11:07 Uutiset

Kristillisdemokraattien puoluehallitus on huolissaan kärjistyneestä tilanteesta Lähi-idässä, jolla on seurauksia myös globaalisti. KD tuomitsee yksiselitteisesti terroristijärjestö Hamasin brutaalin hyökkäyksen siviilejä kohtaan. On tärkeää, että länsimaat tuomitsevat terroristisen toiminnan selväsanaisesti ja seisovat demokratioiden takana. Israelin on voitava puolustautua terrorismia vastaan ja toimia panttivankien vapauttamiseksi. Gazan alueen siviilien erittäin vaikeaa humanitääristä tilannetta on helpotettava, eikä heitä saa käyttää ihmiskilpinä.

Antisemitismi ja juutalaisten turvattomuus on lisääntynyt ympäri maailmaa. Hamasin toteuttaman hyökkäyksen jälkeen Euroopassa on ollut antisemitistisiä hyökkäyksiä ja mielenosoituksia. Antisemitismin ja rasismin suhteen on oltava nollatoleranssi. KD on tehnyt vuosia töitä sen eteen, että antisemitismi myös Suomessa tunnistetaan ja siihen puututaan.

KD:n puoluehallitus kannustaa hallitusta aktiivisuuteen antisemitismin torjumiseksi, myös kansainvälisesti. Hallituksen tiedonanto yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämiseksi suomalaisessa yhteiskunnassa antaa hyvän pohjan työlle Suomessa.